Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Wypieki

Jaka mąka do ciasta drożdżowego?
Odpowiednie dopasowanie typu mąki do rodzaju wypieku pozwala uzyskać najlepsze rezultaty. To mąka sprawia, że ciasto, ciasteczka lub pieczywo mają odpowiednią konsystencję oraz smak. Masz w planach upiec ciasto drożdżowe? Podpowiadamy, jakiej mąki użyć, by wypiek był puszysty i miękki!
Czytaj więcej
Jaka mąka na pierogi?
Pierogi to jeden z ulubionych przysmaków kuchni polskiej. Jak przyrządzić to danie, by smak, trwałość i konsystencja spełniały nasze największe oczekiwania? Oto złote zasady, którymi warto się kierować, by samodzielnie zrobić perfekcyjne ciasto na pierogi!
Czytaj więcej
Jaka mąka na keto?
Planujesz przejść na dietę ketogeniczną? Na pewno już wiesz, że wymaga ona wprowadzenia ważnych zmian w jadłospisie. Nie musisz jednak rezygnować z ulubionych dań. Wystarczy nieco zmodyfikować ich skład. Dziś podpowiadamy, jak przygotowywać posiłki mączne w duchu keto!
Czytaj więcej
Mąka pszenna – właściwości i zalety
Mąka pszenna jest jednym z podstawowych składników w kuchniach na całym świecie. Stanowi fundament wielu potraw, od chleba, po ciasta i makarony. Jej wszechstronność i powszechność sprawiły, że jest nieodłącznym elementem diety człowieka od wieków. Mimo to, nie każdy z nas może spożywać produkty z jasnej mąki pszennej. Wyjaśniamy, kiedy jest ona korzystna dla zdrowia, kiedy zastąpić ją mąką pełnoziarnistą, a w jakich sytuacjach wprowadzić jeszcze inne zamienniki.
Czytaj więcej
Mąka orkiszowa – właściwości i zalety
Mąka orkiszowa, pozyskiwana z odmiany pszenicy zwanej orkiszem (Triticum spelta), zdobywa coraz większą popularność wśród osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Jest to cenny składnik o unikalnych właściwościach, które wpływają zarówno na smak potraw, jak i na zdrowie konsumentów. W tym artykule przyjrzymy się zaletom mąki orkiszowej, jej właściwościom zdrowotnym oraz indeksowi glikemicznemu.
Czytaj więcej
Mąka migdałowa – właściwości i zalety
Mąka migdałowa to wyjątkowy produkt, który może przyczynić się do zdrowszej diety. Bogactwo składników odżywczych i niski indeks glikemiczny, czynią ją atrakcyjnym wyborem dla osób, które pragną łączyć smak z korzyściami dla zdrowia. Może być doskonałym zamiennikiem mąki pszennej, zwłaszcza dla osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze, cukrzycę czy wysoki poziom cholesterolu. Warto jednak wprowadzić ją do diety również wówczas, gdy chcemy zapobiegać problemom zdrowotnym. W tym artykule przyjrzymy się bliżej właściwościom i zaletom mąki migdałowej.
Czytaj więcej
Naleśniki z mąką pełnoziarnistą – 5 błędów, które popełniasz
Jeśli jeszcze nie przyrządzałeś naleśników z mąki pełnoziarnistej, to musisz wiedzieć, że warto wprowadzić je do diety. Mąka z całego ziarna posiada wiele wartości odżywczych i zdrowotnych. Zdarza się jednak, że mimo najlepszych chęci zdrowsze naleśniki nie wychodzą – są za twarde, rozpadają się, nie smakują tak, jak powinny. Podpowiadamy jak w prosty sposób uniknąć tych błędów.
Czytaj więcej
Do czego użyć mąki pełnoziarnistej? 6 najpopularniejszych zastosowań
Mąka pełnoziarnista, znana również jako mąka z pełnego przemiału, to produkt spożywczy otrzymywany z całości ziarna zboża, który zachowuje wszystkie jego składniki odżywcze i błonnik. Ze względu na swoje właściwości staje się coraz popularniejsza w kuchni. Jej wszechstronne zastosowanie sprawia, że może być wykorzystywana w różnych rodzajach potraw, zarówno słodkich, jak i słonych. 
 
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 334 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-10-16
Zamówienie zrealizowane szybko, produkty dobrej jakości dobrze zapakowane. polecam
2024-09-10
Bardzo szybka i rzetelna dostawa oraz wysokiej jakości zakupione produkty
pixel