Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Jaka jest idealna przekąska do szkoły? Pyszna, zdrowa, łatwa do spakowania i zjedzenia. Jeśli szukasz inspiracji i zastanawiasz się, co włożyć dziecku do śniadaniówki, poniżej znajdziesz 10 pomysłów na drugie śniadania dla ucznia!
Czytaj więcej
Wiele osób uważa, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Potrzebne jest do tego, by po nocnym odpoczynku dostarczyć organizmowi niezbędną dawkę energii. Jeśli jednak nie zawsze masz czas zjeść pożywne śniadanie w domu, koniecznie zadbaj o to, by spakować lunchbox do pracy. Poznaj nasze propozycje na najlepsze śniadanie na wynos!
Czytaj więcej
Jaka mąka do ciasta drożdżowego?
Odpowiednie dopasowanie typu mąki do rodzaju wypieku pozwala uzyskać najlepsze rezultaty. To mąka sprawia, że ciasto, ciasteczka lub pieczywo mają odpowiednią konsystencję oraz smak. Masz w planach upiec ciasto drożdżowe? Podpowiadamy, jakiej mąki użyć, by wypiek był puszysty i miękki!
Czytaj więcej
Jaka mąka na pierogi?
Pierogi to jeden z ulubionych przysmaków kuchni polskiej. Jak przyrządzić to danie, by smak, trwałość i konsystencja spełniały nasze największe oczekiwania? Oto złote zasady, którymi warto się kierować, by samodzielnie zrobić perfekcyjne ciasto na pierogi!
Czytaj więcej
Jaka mąka na keto?
Planujesz przejść na dietę ketogeniczną? Na pewno już wiesz, że wymaga ona wprowadzenia ważnych zmian w jadłospisie. Nie musisz jednak rezygnować z ulubionych dań. Wystarczy nieco zmodyfikować ich skład. Dziś podpowiadamy, jak przygotowywać posiłki mączne w duchu keto!
Czytaj więcej
Mąka pszenna – właściwości i zalety
Mąka pszenna jest jednym z podstawowych składników w kuchniach na całym świecie. Stanowi fundament wielu potraw, od chleba, po ciasta i makarony. Jej wszechstronność i powszechność sprawiły, że jest nieodłącznym elementem diety człowieka od wieków. Mimo to, nie każdy z nas może spożywać produkty z jasnej mąki pszennej. Wyjaśniamy, kiedy jest ona korzystna dla zdrowia, kiedy zastąpić ją mąką pełnoziarnistą, a w jakich sytuacjach wprowadzić jeszcze inne zamienniki.
Czytaj więcej
Mąka orkiszowa – właściwości i zalety
Mąka orkiszowa, pozyskiwana z odmiany pszenicy zwanej orkiszem (Triticum spelta), zdobywa coraz większą popularność wśród osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Jest to cenny składnik o unikalnych właściwościach, które wpływają zarówno na smak potraw, jak i na zdrowie konsumentów. W tym artykule przyjrzymy się zaletom mąki orkiszowej, jej właściwościom zdrowotnym oraz indeksowi glikemicznemu.
Czytaj więcej
Mąka migdałowa – właściwości i zalety
Mąka migdałowa to wyjątkowy produkt, który może przyczynić się do zdrowszej diety. Bogactwo składników odżywczych i niski indeks glikemiczny, czynią ją atrakcyjnym wyborem dla osób, które pragną łączyć smak z korzyściami dla zdrowia. Może być doskonałym zamiennikiem mąki pszennej, zwłaszcza dla osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze, cukrzycę czy wysoki poziom cholesterolu. Warto jednak wprowadzić ją do diety również wówczas, gdy chcemy zapobiegać problemom zdrowotnym. W tym artykule przyjrzymy się bliżej właściwościom i zaletom mąki migdałowej.
Czytaj więcej
Jak przechowywać mąkę? 5 błędów, które popełniasz
Właściwe przechowywanie mąki ma ogromne znaczenie dla utrzymania jej jakości, a także smaku potraw. Często pomijamy jednak ten aspekt i popełniamy pewne błędy, które mogą sprawić, że produkt w krótkim czasie będzie się nadawał do wyrzucenia. W tym artykule wyjaśniamy, jak prawidłowo przechowywać mąkę w domu.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.86 / 5.00 373 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-06
Extra. Polecam
2024-11-26
Szybko i sprawnie - polecam!
pixel